ABAX uddanner ledere til at vise medarbejderne tillid

-
Martin Jin Kristensen er salgsleder for de danske salgsteams, som er lokaliseret både i Danmark og i Norge. Det medfører at Martin rejser en masse frem og tilbage mellem landende, men det er kun en lille del af glæden ved at arbejde som salgsleder i ABAX.

Spoler vi tiden 3 år tilbage, så startede Martin i ABAX i 2015 som mødebooker på vores hovedkontor i Larvik, Norge. Hvordan har en mangeårig nordjysk håndboldtræner formået at se sig selv som en ung salgsleder i en førende teknologi virksomhed?    

”Jeg har altid været en nysgerrig og motiveret person som søger efter gode oplevelser. Jeg er uddannet indenfor ejendomsbranchen, og har længe været håndboldtræner, hvor jeg bl.a. har været talenttræner for de bedste ungdomsspillere i min region. Som sælger i ABAX formår jeg både at blive inspireret og motiveret til at yde mit bedste, og jeg har også muligheden for at udvikle mine kompetencer.”

Motivationen til at skabe en forskel

I foråret 2015 viste Martin sine salgstalenter og arbejdede hårdt som booker. Han havde aldrig udelukkende arbejdet som sælger tidligere, så den nye stilling gav ham et godt indblik i salgsverdenen.

”Når du arbejder som salgsmedarbejder bliver du nødt til at arbejde selvstændigt, og du bliver nødt til at være fleksibel med dine arbejdstider. Oftest har du kundemøder sent på aftenen eller tidligt om morgenen, og når man får et møde igennem, så ved man at man har været med til at skabe forskellen for vores kunder ved at tilbyde vores unikke produkt. Det er succes for mig!”     

Fra booker til salgsleder 

Martin udviklede sine kompetencer i løbet af årene, og blev i år forfremmet til salgsleder for to teams på ni personer. Som salgsleder er Martin ansvarlig for at motivere sælgerne, og sørge for at de danske salgsteams når deres mål.

”Jeg mener at vi er mest motiveret når vi opnår succes som et team. Jeg bliver personligt inspireret og motiveret af at arbejde med fantastiske mennesker, som inspirerer mig til at blive en bedre kollega og leder”.  

Mening i arbejdet biddrager til høj medarbejderloyalitet

Flere undersøgelser viser, at arbejdspladser med en høj grad af tillid mellem ledere og medarbejdere skaber bedre resultater. Oplevelsen af at arbejdet giver mening, og følelsen af at gøre en forskel i dagligdagen bidrager også til en højere medarbejderloyalitet*.

I ABAX værdsætter vi vores medarbejdere, og vi er stolte over at have en medarbejder sygefravær på under 3%. Det viser at vores kollegaer værdsætter arbejdspladsen og deres daglige arbejde!

The difference is ABAX 

*Kilde: Greatplacetowork.dk