Danske bilister står til at bryde ny lov

-
Om mindre end en måned træder en ny lov i kraft som rammer danske bilister. Nu skal man fremadrettet huske at skrue nummerpladen ordentlig fast, for ikke at risikere at få bøder.
nummerplader

Den nye lov er lavet for komme det det store antal tyverier af nummerplader til livs. Baggrunden for at indføre loven er at modvirke at tyve stjæler nummerpladerne for på den måde at skjule sin identitet når de begår kriminalitet.

Den 15. November træder loven i kraft, og nummerpladen skal herefter skrues ordentlig fast, på både din privatbil og din erhvervsbil. Flere medier melder allerede om at danskerne altså stadig hænger lidt i bremsen og kun ca. 20 procent af danske bilister har i dag opfyldt lovkravet.

Konsekvenserne for at bryde loven beløber sig til 1000 Kroner. Hvis man ikke lige ønsker at gå i gang med skruejern og skruer så står landets værksteder klar til at tage imod små 2 millioner danske bilister. Hvis man synes at 1000 kroner er lige i overkanten meget, så kan det jo nævnes at prisen for helt nye nummerplader koster 1430 Kroner, hvis nu de gamle bliver nuppet af tyven.

De nye regler beskriver også hvordan nummerpladen skal fæstes. Nummerpladen fæstes skruer og plastikhætter i de rigtige farver, alt sammen kan fås ved SKATs nummerpladekontorer rundt omkring i det ganske land.

Reglerne lyder således:
    • Nummerplader skal være solidt monteret på dit køretøj. Nummerplader på person- og varebiler skal du fastgøre med mindst to skruer eller bolte. Det er valgfrit på andre køretøjer.
    • Fastsætningen må ikke gå ud over nummerpladens læselighed. Skruer og bolte skal være dækket af en fastsiddende hætte i samme farve som det sted på nummerpladen, hvor du fastgør dem. Hætten skal sidde så godt fast, at den kun kan fjernes med værktøj.
Nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget for at opfylde kravene. De skal fastgøres på en måde, der passer til køretøjet.

I kan læse mere om reglerne på SKATs hjemmesider her

/Kenneth Hansen

nummerplader
nummerplader