Kontrol erstatter aldrig tillid

-

af Nicolai Lassen

Teknologiens er på kontrollanternes side, GPS teknologi finder du både i smartphones og alverdens enheder som eksempelvis den elektroniske kørebog fra ABAX. Rigtigt brugt – en uundværlig hjælp i en travl hverdag, men også kilden til meget ballade.

Stadig flere arbejdsgivere overvåger deres ansatte, nogen gange i hemmelighed.  Senest er ni buskontrollører fra Aarhus blevet fyret eller bortvist, efter at busselskabet Midttrafik i hemmelighed har tappet data fra kontrollørernes håndholdte computere, som efterfølgende er krydstjekket med andre GPS-data. Jeg skal ikke gøre mig til dommer i sagen, har de bortviste fusket er et farvel alt andet vel kun rimeligt? De har så misbrugt arbejdsgiverens tillid.

Arbejdspladserne får flere og flere teknologier, som også kan bruges til at holde øje med medarbejderne. Det behøver jo ikke være i ond mening, ligesom der er ingen grund til at holde det hemmeligt. Det aspekt, at arbejdsgiver kan se, hvor de ansatte er, eller hvad de laver, kan jo være til fælles gavn, forhindre misforståelser og fjerne meget surhed.

En VVS mester i Risskov var helt åben og ærlig overfor svendene, da samtlige køretøjer fik installeret ABAX elektroniske kørebøger. Ved gud er det overvågning, ikke fordi at mester mistænkte svendene for fusk udover det acceptable. Næ, et af vigtigste aspekter i indkøbet var at dokumenterer, hvornår svendene kørte lidt tidligere hjem, når opgaven var løst ude hos kunden.

Det var fuldt acceptabelt for mester, hvorimod han var stærkt utilfreds med kravet om overarbejdsbetaling, bare opgaven krævede en 1/2 times ekstra indsats. Med ABAX kørebog blev det fuldkommen synligt hvor meget reelt overarbejde, der var ud over de 37 timer den enkelte fik løn for.

Efter den obligatoriske surhed, er mulighederne blevet taget i mod og accepteret. I medarbejderstaben kender man jo i forvejen alt for godt den kollega, der kører lidt for meget på "frihjul". Nu kan det dokumenteres og ledelsen kan agerer aktivt.

I tillæg bliver slagsmålet i trekanten: Kunde, mester og svend minimeret. Overvågningen fortæller jo præcist hvornår opgaven blev startet, og afsluttet sammen med hvor mange gange den lokale grossist skulle besøges.

Det kan meget vel være, at svenden er dårlig til sit arbejde. Men med GPS teknologien er det dokumenteret hvor lang tid opgaven har taget hos kunden. Det giver den efterfølgende diskussion om fakturaens størrelse et mere kvalificeret grundlag – til gavn for alle parter.

I den sammenhæng er Datatilsynet en slutteklud for de mange, som er bange for konsekvenserne af teknologien. I sagen fra Århus, beskylder FOA Midttrafik, for at det reelt er en udrensning af de fagligt aktive. Derfor melder de også busselskabet til Datatilsynet for brud på persondataloven.

Er du på lønningslisten er det vel ok, at arbejdsgiver gerne vil have indblik i hvad medarbejderne egentlig laver og hvor de befinder sig? Den der betaler for musikken bestemmer vel også hvad orkesteret spiller?

Arbejdsgiverne har ret til at anvende data fra eksempelvis en håndholdt computer eller GPS, så længe de oplyser medarbejderne om det. Det er jo igen et spørgsmål om gensidig tillid – arbejdsgiver og den ansatte imellem.

Det fælles store udyr, hvis der er involveret køretøjer i arbejdslivet er SKAT. Her har alle parter en fælles interesse i en effektiv kontrol, for SKATs virkelighed er “omvendt bevisførelse". I praksis betyder det, at du skal bevise overfor SKAT at al kørsel er efter bogen, ellers bliver både arbejdsgiver og medarbejder straffet økonomisk hårdt.

Ligegyldig hvor effektiv teknologien bliver, må den aldrig erstatte tilliden mellem mennesker – arbejdsgivere og ansatte. Aldrig nogensinde; Nok et budskab myndighederne skulle en hel del ind over, før de gør os alle til skyldige.