Mindst 2.058 arrangementer på Folkemødet 2014 – og ABAX er med

-
folkemodet

Af Nicolai Lassen

Vi skal sammen værne om vores demokrati, ikke som en skrøbelig og tonedøv ældre tante, men som en vild grænsesøgende teenager. Alle der er så heldige at bo i demokratiske lande som Danmark, Finland, Norge og Sverige, skal være lykkelige for den frihed som demokratiet givet os.

Vi glemmer let i dagligdagen, at vi har de politikere vi har fortjent. Alt for få er villige til at engagere sig i den offentlige debat, når det gælder udvikling af samfundet. Modsat er det oftest når muligheden for at brokke sig opstår. Betragt Folkemødet som en megatern, et indkog af alle de politiske kraftben  samfundet er bygget op af. 4 dage, næsten 2.100 spændende debatter og arrangementer. Som en sagde i morges, vandrehallen i Folketinget er flyttet til "Downtown Allinge". Ned på havnen, super idyl med Østersøen som baggrund. Her er der både højt til loftet, sommervejr til godt samvær og en god politisk debat.

Rammerne gør, at du behøver ikke være enig – bare du lover at lytte med åbent sind. Som noget meget nordisk er politikerne åbne, de lytter gene i Allinge, de har tid til dit spørgsmål. De er åbne for kritik, om det så rækker meget længere end til den politiske tummerum rammer Christiansborg et åbent spørgsmål.

Dog er Folkemødet et sted, hvor medierne står klar med kamera og mikrofon. Så en politiske udtalelses, forsvinder ikke bare sådan.

Hvorfor har ABAX fundet vej til Folkemødet? Hvordan kan ABAX skabe sig en relevant platform, med en arbejdsindsats der modsvarer ABAX Danmarks ressourcer, mandskabsmæssigt og økonomisk?

Svaret er entydigt. politikerne møder borgere, ABAX møder erhvervsfolk og organisationer. Slipset er smidt, vi mødes under uformelle former på Bornholm midt i Østersøen. Mere end 500 organisationer, alle politikerne, ministre, embedsværket, over 600 journalister og 2.100 gratis events gør Folkemødet til en unik platform for ABAX.

Sammen skal vi skal snakke muligheder, for brugerne, for virksomhederne, for samfundet. Allinge bliver den perfekte platform for at snakke "trængsel". Byen vokser mere end 10 gange i de 4 dage, når et sted mellem 60.000 og 80.000 kom til årets politikfestival.

3 fantastiske dage er snart forbi. Hvorfor deltog ABAX på Folkemødet? Jamen jeg forstår ikke, hvorfor mange flere ikke er i Allinge?

Vi har diskutere spændende emner som:
  • Hvordan får vi skabt et samspil mellem chaufføren og vejen?
  • Transport - kan vi få en hovedstadsmafia?
  • Skal din chef overvåge dig i trafikken?
  • Vi skal hører om konsekvenserne af en ulykke
  • Roadpricing: Skatteskrue eller teknologi mod trængsel
  • Sikker Trafik gennem elektronisk overvågning?
  • Hvordan får vi færre ulykker i trafikken?
  • Produktivitet på rejsen
  • Spild af tid? Nye veje til at begrænse trængsel
  • Bedre fremkommelighed – hvordan?
  • Road pricing – logik eller ideologi?
  • Vi elsker bilen! En debat omkring transport kontra økonomi

ABAX er kommet ind i mange fleres meningsdanneres bevidsthed, vi har gennem 3 dage nået en kendskabsgrad inden kostbar reklame indsats nogensinde kunne nå. Og væsentlig af alle, sammen har vi fået et kontaktnet i den verden der forkortet hedder ITS – eller på godt dansk Intellegt Trafik System, eller sagt med ABAX sprog: Den elektroniske kørebog. Tak Allinge, Tak Folkemøde 2014.