Respekt for de danske håndværkere

-
LOGO-A~1

Aktuel kommentar af Nicolai Lassen

Helt ærlig, så er jeg blandt den majoritet af den danske befolkning, der har bandet flere håndværkere ned i helvede. Nogen gange fordi opgaverne ikke er løst i det tempo jeg forventede, andre gange har den fremsendte faktura givet mig hjerteflimmer.

Men i mit arbejde med ABAX, har jeg haft opgaven at besøge et bredt udsnit af danske håndværkere og haft en grundig dialog med de ansatte. Dette indblik aftvinger faktisk respekt, ofte er danske håndværkere jo folk ned dyb faglig stolthed.

Unge som gamle håndværkere, sætter de en ære i at udnytte de mange nye materialer i et tæt samspil med oldgamle faglige traditioner. Derfor er det også trist at håndværkserhvervet belastes af en mindre gruppe "klamphuggere", der med deres profitsøgende miskmask, ødelægger det positive image for flertallet.

Regelsættet er meget omfattende og SKAT er uhyre aggressive i deres konstante jagt på tvivlsomme håndværkere. Desværre er SKAT også yderst aggressive overfor alle håndværkere, og kan vel med rette kaldes en daglig plage. Faktisk må jeg spørge mig selv, hvorfor der stadig er unge, som starter op som håndværkere? Myndighedskravene, fagforeningerne og kvaliteten blandt de unge lærlinge må da gøre dagligdagen til en prøvelse?

Derfor var deltagelsen i "Årets Håndværker 2014" i Cirkusbygningen i midten af København, sammen med 965 glade håndværkere en stor positiv oplevelse.

Smiley-portalen Anmeld-haandvaerker.dk havde nomineret 64 virksomheder i 13 kategorier. Det er de bedste der kæmper om hæderen, både når det gælder kommunikation og kontakt med kunden og selvfølgelig arbejdets kvalitet.

Nomineringerne er foretaget på grundlag af de bedømmelser, som håndværksfirmaerne har fået af deres mange kunder. Cirkusbygningen var fyldt med folk, der hver især brænder for deres faglighed.

Den faglighed kan kun komme frem, hvis den enkelte udnytter den teknologi som eksempelvis ABAX stiller til rådighed med deres elektroniske kørebog.

Og tilbage til mit personlige forhold til håndværkere, jeg mangler fortsat kontakt til en dygtig murer i Københavnsområdet.