Tillykke kære Grundlov

-

Blog af Nicolai Lassen

5. juni, Danmarks nationaldag – dagen hvor vi fejrer vores Grundlov, fundamentet for hele vores samfund. Tankevækkende kan den opgave klares i 11 kapitler, hvor hovedparten beskriver den siddende monarks muligheder, begrænsninger og ikke mindst honorering.

Går du ind på webstedet: www.grundloven.dk står sandheden øverst, nemlig et direkte link til EU-forfatningen, som på alle væsentlige områder reelt har overhalet Grundloven.

Skægt nok skal monarken, sammen med ressort-ministeren underskrive alle love, men hun har ikke noget ansvar for indholdet. Så ingen kan angribe hende for den håbløse politik, vi danskere belemres med. Men det bruger Grundloven de første 3 kapitler på.

11 kapitler var nok i 1953, tænk så lige at et så relativ begrænset område som regulering af "Bil i arbejde" ikke kan rummes på 20.000 A4 sider. Hvem har nogensinde læst alle 20.000 sider? Næppe mange, derfor er der så mange muligheder for fortolkninger til skade for både enkeltpersoner og virksomheder.

Kapitel VIII § 71 i Grundloven, siger direkte "Den personlige frihed er ukrænkelig". Smukke ord en smuk sommerdag, men ikke i min verden: Virkelighedens verden!

Spørg bare SKAT; Betragt det overvågenhedssamfund vi alle er blevet en del af… Vi lever i et modbydeligt samfund, i en verden med stigende krav om omvendt bevisførelse. Lige fra gulplade biler nu skal have firmanavn og CVR numre på siden, teleselskaberne som skal gemme alle oplysninger år tilbage, en verden hvor brug af kontanter skaber mistænksomhed.

Personlig frihed – ren illusion – og det bliver kun værre. Som borger må du beskytte dig mod mistanken, du er reelt set tvunget til at bruge eksempelvis en elektronisk kørebog – eller er du fortabt i SKATs sagsbehandling

Det forløbne år har vist, at det kniber særdeles med det politiske talent. Får vi noget igen af politikerne?, Ja underholdingsværdien er da voksende. På Amalienborg måtte de installere svingdør, i takt med ministeren faldt og nye skulle præsenteres for Margrethe og Frederik.

Året har vist, at poblulisme tæller markant mere en reel politisk indhold. Morten Messerschmidt gjorde det fremragende i valgkampen, men forsvinder nu sammen med sine 3 DF kollegaer i glemslen. Venstre manden Jens Rohde brugte sine 15 minutter berømmelse til at sende en "sviner" mod sin formand, udviklingen har efterfølgende vist, at det var politisk selvmord. Må han nyde sit otium i stilhed i Bruxelles, for han er næppe velkommen i Danmark.

Så er der formandsopgørene, og det kaos de mange magtkampe det kaster politikerne ud i. Hvornår de egentlig haft tid til at snakke politik? Tage en dialog omkring hvordan det bliver bedre, tryggere og billigere at være dansker? En af os, som også gerne fremadrettet skal stemme på dem?

Kan vi selv gøre noget ved situationen ? Selvfølgelig kan vi det. Jeg har selv altid søgt de umulige udfordringer. Sjældent fået ros – endsige anerkendelse. Senest har jeg været en del af det team, som har ændret dansk sejlsport radikalt. Stop op og nyd de 2 minutter film LINK http://vimeo.com/97319229

På Facebook skrev min gode bekendt og tidligere samarbejdspartner. Torben, en sømand af guds bedste ære, “Du ender jo altid med at få din vilje. Og få gennemført dine vilde planer. Samt ikke mindst; et par øretæver undervejs. Der er bare nogen, der aldrig har forstået Janteloven." Større anerkendelse kan jeg ikke få.

Sammen har Torben og undertegnede gjort ting, der ikke skulle være mulige. Ikke bare fået humlebien op og flyve, men givet den turbolader.

Vi skal bruge Grundlovsdagen til et fortælle hinanden, at vi ikke længere vil finde os i den danske middelmådighed. Vi vil ikke ligge under for pølsedanskerne og alle deres begrænsninger. Vi skal ud og favne verden og sammen skabe unikke resultater.

Start i dag – Grundlovsdag