Din elektroniske kørebog har først værdi, når SKAT har været på besøg

-

Af Nicolai Lassen

Store beløb kan være tabt for masser af små iværksættere efter EWIRE  er gået konkurs. Flere mindre virksomheder har rigtig mange penge i klemme, efter den Aarhus-baserede online betalingstjeneste Ewire har lukket ned.

"Hvis Ewire er gået konkurs, hvad det umiddelbart kunne tyde på, er den eneste mulighed, jeg kan se for Ewire's kunder, at de indgiver et krav i konkursboet," siger John Norden, Danmarks kendte bankekspert.

Hvorfor interesserer jeg mig overhovedet for denne triste sag, svaret er enkelt. Hver eneste dag skal vi træffe en række afgørende valg, når vi skal vælge leverandører i alverdens sammenhænge.

Flere mindre virksomheder har penge i klemme, efter den Aarhus-baserede online betalingstjeneste Ewire har lukket ned. Det er underskoven af danske iværksættere, der bliver ramt af denne konkurs. Det er rigtig surt, men det er vigtigt du tjekker din leverandør.

Eksemplet med Ewire kan være en oplagt mulighed for webshopejere til at undersøge, hvordan virksomheder, der driver betalingstjeneste på nettet, er registreret hos Finanstilsynet.

Desværre for Ewire's kunder er der ingen redning fra indskydergarantien, da Ewire er registreret som en virksomhed med "Begrænset tilladelse til udbud af betalingstjeneste" ifølge Finanstilsynets egen hjemmeside.

Betalingsservice eller elektroniske kørebøger har en ting til fælles. Som burger køber du tillid., tillid til at indkøbte service også fungerer den dag når behovet opstår.

SKAT er generelt ikke kendt for deres humoristiske sans. Kommer de på besøg og dit budskab er at din leverandør er lukket, ja så har du en seriøs udfordring.

"Omvendt bevis" betyder at du som ansvarlig i virksomheden, skal kunne dokumenterer hvad virksomhedens biler er brugt til de sidste 3 år. Her er der ingen megen hjælp, hvis din leverandør af elektroniske køreboger ikke overlevede kontraktperioden. Her skal du ikke kun have fokus på den udbudte pris, men også sandsynligheden for at dine kørebog ligger klar når SKAT spøger 3 år senere.

Tilbage til EWIRE, mange er faldet for billige priser og smarte salgssnak. Mange så tilbuddet som et fint tilbud, men virkeligheden har i dag vist sig. Smart slagssnak var varm luft, lad det ikke gentage sig når du vælger leverandør af elektronisk kørebog.