Fra Gul til Hvid er en succes!

-
Både private og ervervsdrivende har siden 2013 kunne købe dagsbeviser fra SKAT. I denne blogpost ser jeg lidt nærmere på hvilke krav der stilles og hvad man skal være opmærksom på ved køb af dagsbeviser til din gulpladebil.
bilifart4

At køre private turer i sin gulpladebil har I mange år været forbundet med stor risiko og noget som tit og ofte munder ud i store udgifter for de syndende parter.Det gør det skam stadigvæk men siden 2013 er reglerne blevet lidt mere smidig for dem som ønsker at bruge gulpladebilen til at flytte med, hente møbler på IKEA eller trække campingvognen frem og tilbage til Italien.

Forudsætningen for at kunne sætte sig ind i sin varebil og køre ud til IKEA, er at du har købt din gulpladebil fri af de gældende skatte og afgiftsmæssige forpligtelser for den pågældende dag. Det gør du ved hjælp af et Dagsbevis til den nette sum af 225 Kr(op til 3000kg)

I 2014 købte danskerne ikke mindre end 26 400 dagsbeviser til gulpladebiler, noget som er en stigning fra 2013 på ca. 36 % og ny rekord.

Sådan er reglerne
  • Hvert dagsbevis gælder i ét døgn, fra kl. 00.00 til 23.59.
  • Der kan højst købes 20 dagsbeviser til hver bil i et kalenderår (1. januar til 31. december).
  • Dagsbeviset skal købes mindst 1 time før den private kørsel påbegyndes.
  • Der kan tidligst købes et dagsbevis 45 dage, før det skal bruges
  • Dagsbeviset skal medbringes i bilen. Print din kvittering, eller medbring den elektronisk (fx på e-mail). Det er dit ansvar, at kvitteringen kan læses
  • Dagsbeviser kan ikke refunderes eller flyttes til andre dage, og ubrugte dagsbeviser kan ikke refunderes. 
Vær opmærksom påEn ting som alle bør være opmærksom på er, at tidsperioden for dagsbeviset ikke strækker sig i 24 timer men indenfor tidsperioden 00.00-23.59. Altså, køber man eksempelvis et dagsbevis fredag eftermiddag varer dagsbeviset kun frem til fredag aften kl 23.59. Så hvis man har planer om at bruge gulpladebilen til hente møbler på IKEA den efterfølgende lørdag så klapper fælden hvis SKAT mod formodning har razzia akkurat den dag. Man skal med andre ord købe 2 dagsbeviser, 1 til fredag og 1 til lørdag.

Ejer du virksomheden og betaler medarbejders dagsbevis, skal medarbejderen betale skat af beløbet. Det er A-indkomst, og der skal trækkes A-skat og am-bidrag, fordi det er en særlig beskatning af fri bil.

Her kan du bestille dagsbeviset til din gulpladebil!

/Kenneth