Statens takster for kilometerpenge falder for 2. år i træk

-
Skatterådet har fastsat nye satser for både befordringsfradrag og kilometerpenge i 2016.

Fra og med den 1. januar forventet skatterådet at det blive lidt billigere at holde bil i Danmark. Benzin og brændstof priserne forventes at blive lavere i løbet af året og nye biler kører længere og længere på literen.

Bruger du din bil i forbindelse med arbejde er det smart at følge med på de årlige justeringer af specielt to grunde.Den ene er satserne for kilometerpenge(befordringsgodtgørelse). En godtgørelse som virksomheden kan betale skattefrit til den medarbejder som benytter sin egen bil under arbejdet.Her det virksomhedens ansvar at føre kontrol med at antal kilometer og godtgørelse er i samsvar. Betaler virksomheden for meget i godtgørelse skal medarbejderen betale skat af hele beløbet. Så det er en god idè at holde styr på antal kørte kilometer f.eks ved at bruge en elektronisk kørebog.Den anden grund er befordringsfradraget. Et skattemæssigt fradrag som medarbejderen kan få for kørsel mellem hjem og arbejde uafhængig af om bilen benyttes i arbejdet eller ej.

Kilometerpenge

Statens takster for kørsel i bil for 2016 udgør:Indtil 20.000 km. årligt: 3,63 kr. pr. km.Over 20.000 km. årligt: 1,99 kr. pr. km.

BefordringsfradragSatserne for indkomståret 2016 er fastsat til:0-24 km.: Intet fradrag25-120 km.: 1,99 kr. pr. km.Over 120 km.: 1,00 kr. pr. km.Over 120 km. i visse udkantskommuner: 1,99 kr. pr. km.

De nye satser er automatisk blevet opdateret i din elektroniske kørebog.

Læs mere om kilometerpenge her

/Kenneth